Lichttherapiebehandeling

De lichttherapiebehandeling werkt met een lichttherapie-masker. Medex heeft dit masker Masque Lumiére genoemd. De werking van Masque Lumiére is gebaseerd op verschillende lichtfrequenties in de kleuren rood, groen en blauw. Deze specifieke lichtgolven gaan een interactie aan met het biologische systeem van je huid. (fotobiomodulatie of – stimulatie). Vergelijk het met de wijze waarop een plant de energie van de zon opvangt om te groeien, de zogenaamde fotosynthese.  Een ander voorbeeld voor een soortgelijk proces in de huid is de aanmaak van vitamine D, hetgeen ook onder invloed van zonlicht plaatsvindt.

Bij het Masque Lumiére zal het licht van het masker een gunstige specifieke interactie hebben met en in je huid. Verschillende kleuren hebben verschillende werkingen, allemaal in voor het lichaam “bekende” frequenties van zichtbaar licht. Dat is het meest ideaal, omdat er geen schadelijke effecten t.g.v. een “agressieve golflengte” plaatsvinden.
Het licht van Masque Lumiére zorgt naast een verhoging van de energieproductie van de huidcellen voor een gunstige invloed op de diverse groei- en ontstekingsfactoren en het zuurstofniveau in de huid.

Rood licht – Huidverjonging  en Huidverbetering

Het rode licht dringt het diepst in de huid door en zorgt voor een verminderde afbraak van elastine in de extracellulaire matrix van het bindweefsel van de huid. Tevens zorgen dit licht voor een verhoogde productie van pro-collageen en collageen in de huid. De gehele conditie van het bindweefsel wordt zodoende verbeterd, waardoor de huid een krachtige impuls krijgt om zich te verjongen en te herstellen.

Groen licht – Littekens, Wondgenezing en (Hyper)Pigmentatie

Het groene licht wordt o.a. gebruikt om hyperpigmentatie in de huid aan te pakken. Het groene licht wordt met name geabsorbeerd in de onderste lagen (epidermis) van de huid. Melanine-clusters in de huid worden zo na verloop van tijd afgebroken. In de dermale lagen, die net onder de basale laag in de huid liggen, zorgt het groene licht voor herstel van de huid, nodig bij wondgenezing en littekens.

Blauw-violet licht – Acne

Het blauwe licht zijn actief tegen acne door het antimicrobiële effect. Door de moleculen die de acne-bacterie veroorzaken, massal aan te slaan met blauw licht, ontploffen deze als het ware, en gaat deze bacterie dood, zonder dat de huidcellen er last van hebben. Immers, blauw licht is voor ons “gewoon”.